Η τουρτίτσα ήταν έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο, μεταξύ άλλων όμως είχα ετοιμάσει μερικά αλμυρά τσιμπολογήματα που δεν προλαβα να βγάλω φωτογραφία...
Έφτιαξα τυρομπαλάκια -τα οποία τσάκισε ο μικρός! σχεδον όλα μόνος τα έφαγε!-, τυρόπιτα Λαμίας και κάτι σαν Κις Λορέν με τυρί και μπέικον. Τα μόνα γλυκάκια που έφτιαξα ήταν Muffins με σοκολάτα και μπανάνα.
Οι συνταγές τους:
- Τυρομπαλάκια
Συστατικά
250 γραμ. καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°c.
- Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε το γάλα με το αλάτι και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
- Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί.
- Πλάθουμε μέχρι να γίνουν μια λεία μπάλα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις μπαλίτσες που έχουμε πλάσει.
- Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Muffins σοκολάτα-μπανάνα
Συστατικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπας μαργαρίνη soft
1 κούπα μπανάνες λιωμένες στο μούλτι
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας αλευρωμένες με λίγο αλεύρι
1/2 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπας μαργαρίνη soft
1 κούπα μπανάνες λιωμένες στο μούλτι
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας αλευρωμένες με λίγο αλεύρι
Εκτελεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θηκούλες ή σε υποδοχές φόρμας για muffins, γεμίζοντας μέχρι τα 2/3.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25'-30'.
1 φύλλο σφολιάτας
3/4 τριμμένο τυρί γκούντα
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
4 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 μεγάλη κρέμα γάλατος
2 αυγά
3/4 τριμμένο τυρί γκούντα
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
4 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 μεγάλη κρέμα γάλατος
2 αυγά
Εκτέλεση
- Αφού βουτυρώσετε το ταψί τοποθετείτε μέσα την σφολιάτα.
- Ρίχνετε ανακατεμένα το τυρί το ζαμπόν και το μπέικον.
- Την ώρα που θέλετε να το ψήσετε κτυπάτε την κρέμα γάλατος με τα δύο αυγά και περιχύνετε το ταψί.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου