- 1κ αλευρι (1/2 σκληρο αλευρι και 1/2 ολικης αλεσης)
- 2 ποτηρια χλιαρο νερο
- 1 χουφτα γλυκανισο
- σουσαμι
- αλατι (οσο πιανει το χερι)
- 42γρ. μαγια φρεσκια (ή 2 φακελακια ξηρη)
- 2 κουτ. γλ. ζαχαρη
- 3/4 φλ. λαδι
Εκτέλεση
- Βαζουμε κατω απο τη γαστρα -σε μια ακρη- κατι ωστε να ανασηκωθει λιγο.
- Βαζουμε εκει που κανει την "γουβα" το γλυκανισο, το νερο, τη μαγια και τη ζαχαρη.
- Στην αλλη γωνια εχουμε το αλευρι και σιγα σιγα περνουμε και ανακατευουμε.
- Προς το τελος βαζουμε το αλατι.
- Οσο σφιγγει το ζυμαρι, κανοντας με το χερι μας μια μπουνια περνουμε λαδι και ζυμωνουμε ξανα και κανα το ψωμι.
- Η ζυμη μας ειναι ετοιμη και λογικα εχει αφησει μια "καθαρη" γαστρα απο υπολειμματα υλικων στα πλαινα.
- Αφηνουμε το ψωμακι μας στη μεση της γαστρας και ριχνουμε απο πανω σουσαμι.
- Κλεινουμε τη γαστρα και ψηνουμε στους 50° στις αντιστασεις για 1 ωρα και μετα στους 250° για αλλη 1 ωρα.
Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρήγου και ήταν η πρώτη συνταγή για ψωμί που έκανα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου