Υλικά
- 1 πακετο πτι-μπερ
- 400 γρ. φρυγανια τριμμενη
- 1 1/2 φλυτζανι γαλα
- 2 φλυτζανια τριμμενο καρυδι
- 1/2 κουπα αχνη
- 1 βιταμ (να εχει μαλακωσει)
- 3 κουταλιες κακαο
- 1/2 κουταλια κανελογαρυφαλλα
Για το γλασσο:
- 800 γρ. κουβερτουρα
- 3/4 φλυτζ. σπορελαιο
- Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι στο μπωλ και ανακατευουμε καλα.
- Ανοιγουμε δυο λαδοκολλες και φτιαχνουμε απο ενα μπαστουνι με το μειγμα στην καθε μια. Φανταστειτε ενα αρκετα χοντρο λουκανικο. Το βαζετε στην καταψυξη να παγωσει.
- τα βγαζετε οταν παγωσουν και τα κοβετε σε φετες (περιπου ενα δαχτυλο στο παχος).
- Τα βουτατε στην κουβερτουρα την οποια εχετε λιωσει σε μπεν μαρι και εχετε προσθεσει το σπορελαιο.
- Τα απλωνετε σε λαδοκολλα να στεγνωσουν -μπορειτε να τα βαλετε με τη λαδοκολλα σε ταψακι και στο ψυγειο για να παγωσουν γρηγοροτερα- και μολις σκληρηνει η κουβερτουρα, τα τυλιγετε με αλουμινοχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου