Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Οι καριόκες που δεν λιγώνουν

Υλικά

  • 1 πακετο πτι-μπερ
  • 400 γρ. φρυγανια τριμμενη
  • 1 1/2 φλυτζανι γαλα
  • 2 φλυτζανια τριμμενο καρυδι
  • 1/2 κουπα αχνη
  • 1 βιταμ (να εχει μαλακωσει)
  • 3 κουταλιες κακαο
  • 1/2 κουταλια κανελογαρυφαλλα

Για το γλασσο:
  • 800 γρ. κουβερτουρα
  • 3/4 φλυτζ. σπορελαιο
Εκτέλεση
  1. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι στο μπωλ και ανακατευουμε καλα.
  2. Ανοιγουμε δυο λαδοκολλες και φτιαχνουμε απο ενα μπαστουνι με το μειγμα στην καθε μια. Φανταστειτε ενα αρκετα χοντρο λουκανικο. Το βαζετε στην καταψυξη να παγωσει.
  3. τα βγαζετε οταν παγωσουν και τα κοβετε σε φετες (περιπου ενα δαχτυλο στο παχος).
  4. Τα βουτατε στην κουβερτουρα την οποια εχετε λιωσει σε μπεν μαρι και εχετε προσθεσει το σπορελαιο.
  5. Τα απλωνετε σε λαδοκολλα να στεγνωσουν -μπορειτε να τα βαλετε με τη λαδοκολλα σε ταψακι και στο ψυγειο για να παγωσουν γρηγοροτερα- και μολις σκληρηνει η κουβερτουρα, τα τυλιγετε με αλουμινοχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου