- 1 κιλο χοιρινή τηγανιά (μπορειτε να βαλετε και κοτόπουλο, γινεται πιο ελαφρυ)
- 1 λ. κρέμα γάλακτος (αν θελετε και λιγοτερη)
- 1 ποτήρι κρασί
- λιγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- μοσχοκάρυδο, βασιλικό, ρίγανη
- Βαζετε λιγο λαδι στο τηγανι -γιατι θα βγαλει λιπος το κρεας- και τσιγαριζετε το κρεας μεχρι να ροδισει και να μαλακωσει λιγο. Αλατοπιπερωνετε και ανακατευετε. Σβήνετε με το κρασι.
- Στη συνεχεια προσθετετε την κρεμα γαλακτος, τα μυρωδικα, λιγο αλατακι και πιπερι και αφηνετε να σιγοβρασει μεχρι να δεσει η σαλτσα και να μαλακωσει το κρεας. Καλη ορεξη!
Για να φυγει ο πολυς αφρος απο το χοιρινο και να μαγειρευτει γρηγοροτερα μπορειτε να το βρασετε πρωτα 5-10'. Προσεξτε να μην βρασει πολυ η κρεμα και νερουλιασει. Ταιριαζει πολυ με ρυζακι ή πατατες τηγανητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου