Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η τηγανιά μου

 Υλικά
  • 1 κιλο χοιρινή τηγανιά (μπορειτε να βαλετε και κοτόπουλο, γινεται πιο ελαφρυ)
  • 1 λ. κρέμα γάλακτος (αν θελετε και λιγοτερη)
  • 1 ποτήρι κρασί
  • λιγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο, βασιλικό, ρίγανη
Εκτέλεση
  1. Βαζετε λιγο λαδι στο τηγανι -γιατι θα βγαλει λιπος το κρεας- και τσιγαριζετε το κρεας μεχρι να ροδισει και να μαλακωσει λιγο. Αλατοπιπερωνετε και ανακατευετε. Σβήνετε με το κρασι.
  2. Στη συνεχεια προσθετετε την κρεμα γαλακτος, τα μυρωδικα, λιγο αλατακι και πιπερι και αφηνετε να σιγοβρασει μεχρι να δεσει η σαλτσα και να μαλακωσει το κρεας. Καλη ορεξη!

Για να φυγει ο πολυς αφρος απο το χοιρινο και να μαγειρευτει γρηγοροτερα μπορειτε να το βρασετε πρωτα 5-10'. Προσεξτε να μην βρασει πολυ η κρεμα και νερουλιασει. Ταιριαζει πολυ με ρυζακι ή πατατες τηγανητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου