Υλικά
- 1 νεροποτηρο ταχινι
- 1 νεροποτηρο ζεστο νερο
- 2 φλυτζανια ζαχαρη
- 2 κουταλιες σουπας κανελα
- λιγο γαρυφαλλο
- 2 βανιλιες
- 1 κουταλακι baking powder
- 2 πορτοκαλια & το ξυσμα (*)
- 1 κοκκινη φαρινα
- Αν θελετε μπορειτε να βαλετε μεσα καρυδια, σταφιδες και απο πανω σουσαμι
- Αλευρωνουμε το ταψι μας. Εγω στο πυρεξ δεν βαζω τιποτα.
- Ανακατευουμε καλα το ταχινι με το ζεστο νερο. Μεσα ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι και ανακατευουμε.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα. Δοκιμάζουμε να μην κολλάει η ζύμη
*Η ψυχα που μενει απο τα πορτοκαλια μπορει να χρησιμοποιηθει -χωρις τα κουκουτσια!- μεσα στο μειγμα. Εγω αυτο κανω συνηθως αν δεν ριξω ξυσμα.
Εαν νηστευετε και το λαδι ειναι μια πολυ χορταστικη συνταγη που ενα κομματι της πιτας σε "κραταει" χωρις να πεινας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου