Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Κολοκυθάκια λαδερά του Καρδινάλιου

 
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή pummaro
  • Λάδι
  • 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  • 350 γρ. γραβιέρα σε φέτες
  • λιγη παρμεζάνα τριμμένη -ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί πχ ρεγκάτο-
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • αλάτι - πιπέρι - ζάχαρη   
Εκτέλεση
  1. Φτιάχνετε τη σάλτσα, βάζοντας τις ντομάτες σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο, 1/2 φλυτζάνι λάδι, μαιντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, να βράσουν για 10 λεπτά.
  2. Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και αρχίζετε να στρώνετε τα υλικά σ' ένα ταψάκι ή πυρέξ ως εξής: μια στρώση κολοκύθια, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση τυρί, μια στρώση σάλτσα.
  3. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Στο τέλος αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.
  5. Ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλιαράκι της ΕΛΑΙΣ που είχε η μαμά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου