Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Μπουγάτσα Νηστίσιμη

Πανεύκολη και γευστικότατη!

Συστατικά

  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές σησαμέλαιο
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

  1. YEP!!!Έυκολη γρήγορη και απλά φοβερή. Κάποιοι την προτιμούν καυτή,εγω πάλι δέν έχω τέτοια προβλήματα.Τhanks πολύ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή