Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κορμός

Άλλο ένα γλυκάκι!

Συστατικά

κέικ:
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά χωρισμένα
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ νερό
Για την γέμιση:
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ
Για το γλάσο:
  • 2 κ.σ. λικέρ
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 5 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 125 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα
Εκτέλεση
  1. Για το κέικ: Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ενα μπολ. Μετά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη. Μετά χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Κλείνουμε το μιξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
  2. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά και απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε απαλά.
  3. Για τη γέμιση: Χτυπάμε τα υλικά της γέμισης και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε και το αμυγδαλάκι φιλέ.
  4. Για το γλάσο: Ανακατεύουμε το λικέρ με το γάλα. Ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο. Χτυπάμε το βούτηρο και προσθέτουμε εναλλάξ το λικέρ με το γάλα και την άχνη με το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
  5. Καλύπτουμε το ρολό με το γλάσο και πασπαλίζουμε κουβερτούρα τριμμένη και ότι άλλο θέλουμε για διακόσμηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου