Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Λικέρ Ρόδι

Το λικέρ της μιας μέρας!

Συστατικά

  • 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού
  • 1 φλυντζ. Κονιάκ
  • 1 φλυντζ. Ζάχαρη
 (για 4 φλυτζ.σπόρους ροδιού)
  • 2 Ξύλα Κανέλας
  • 3 Σπόροι Γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.Έτσι αντίστοιχα φτιάχνουμε την ποσότητα που θέλουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  6. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια .
 Το λικέρ είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου