Αυτό το λικέρ θέλει υπομονή και... ήλιο!
Συστατικά
Κουκούτσια από βερίκοκα (καμια 50ρια και παραπάνω)
Ζάχαρη (περίπου 2 φλυτζάνια)
1 λίτρο τσίπουρο ή κονιάκ ή βότκα... (κάποτε είχα βάλει 1/2 βότκα και 1/2 τσίπουρο!)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο που να σφραγίζει καλά, όλα τα υλικά και το αφήνουμε στον ήλιο περίπου ένα μήνα. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα!
Κάθε μέρα το γυρνάμε ανάποδα για να ανακατεύεται και η ζάχαρη.
Μολις είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
Λοιπόν αυτό το λικέρακι δεν υπάρχει!!! Έχει έντονη γεύση πικραμύγδαλο (που λατρεύω...) και τέλειο χρώμα!!!Tip της παραπάνω συνταγής ένα παγάκι στο λικεροποτηράκι που το δροζίζει και του πάει....μου το είπε προφορικά ο δημιουργος.Χεχε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή