Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό στη Γάστρα

Χοιρινό, λουκούμι!

Συστατικά

2 κιλά Χοιρινό Λαιμό (ολόκληρο το κομμάτι)
1/4 κούπας σόγια σως
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κομματάκι τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη τζίντζερ
 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κρέας
 Εκτέλεση
 Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά μια μαρινάδα.
 Πέρνουμε το χοιρινό και του κάνουμε μικρές εγκοπές με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Το αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Για να το ψήσουμε, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί που θα κλείσουμε καλά με αλουμινόχαρτο ή σε μια γάστρα και κρατάμε τη μαρινάδα. Το ψήνουμε στους 220c για μισή ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 και το ψήνουμε για άλλες 2 ώρες αλοίφοντας το με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, ανά διαστήματα. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγες πατάτες μαζί στη γάστρα.

Επίσης μπορούμε να το αφήσουμε όλο το βράδυ στο φούρνο στους 50c και μετα να το ψήσουμε για άλλες 2 ώρες στους 180. 

Είναι πολύ ωραίο φαγητό για γιορτές και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου