Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μπισκοτοδωράκια!


Αυτά ήταν τα μπισκοτάκια στην τσαντούλα με τα δωράκια για όσα παιδάκια ήρθαν στο 1ο μας παρτάκι.  Στολισμένα με ζαχαρόπαστα.
Και αυτή η συνταγή τους:

Συστατικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη κοινή
  • 1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλιά γλυκού baking powder
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  6. Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου μισού εκατοστού σε πάχος.
  7. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
  8. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου